Home

Lekdetectie

Lekdetectie

Lekdetectie is het opsporen van de oorzaak van een waterlekkage zonder hak en breekwerk. Tijdens een lekdetectie onderzoek wordt door het gebruik van verschillende geavanceerde apparatuur zoals: warmtebeeld, endoscopie, ultrasoon, vochtmetingen etc. de oorzaak van een waterlekkage gelokaliseerd zonder dat hierbij schade aan de woning wordt veroorzaakt. Door deze geavanceerde apparatuur is het net alsof de inspecteur door muren, vloeren en plafonds heen kan kijken waardoor de muren, vloeren en/of plafonds niet opengemaakt dienen te worden om de oorzak van de lekkage op te sporen.

Na afloop van het lekdetectie onderzoek wordt een uitgebreide digitale rapportage opgemaakt. Naar aanleiding van deze rapportage kunnen de reparatie en herstel werkzaamheden efficiënt worden uitgevoerd, alsmede zal de verzekeraar gebaseerd op het lekdetectie rapport bepalen of de schade gedekt/ vergoed zal worden.

Door middel van een lekdetectie voorkomt u onnodig hak en breek werk en doordat de lekkage nauwkeurig kan worden opgespoord bespaard u hoge kosten. Een lekdetectie is hierom niet alleen handig maar ook echt noodzakelijke bij een lekkage probleem.

 

Afvoer lekdetectie

Een afvoer lekkage kan leiden tot veel schade en overlast. Is er naast vochtschade sprake van stank en of ongedierte dan is een lekkage afvoer of riolering aannemelijk als oorzaak. Niet in alle gevallen is dit echter duidelijk. Om de oorzaak en locatie van uw afvoer lekkage op te sporen voeren wij met geavanceerde apparatuur een uitgebreide lekdetectie onderzoek uit.

Bouwkundige Lekdetectie

Een bouwkundige lekdetectie is een mooi woord voor een het opsporen van een waterlekkage in een bouwkundige deel van uw woning of pand. Denk hierbij aan het dak, de gevels, een uitbouw of misschien een dakkappel.

Door middel van bijvoorbeeld infrarood, endoscopie, kleurstof of een regen en wind simulatie kunnen wij zonder hak en breek werk de oorzaak en locatie van de lekkage in eeen bouwkundige element van uw woning opsporen.

Leiding lekdetectie

Een lekkage ontstaan door een probleem met een waterleiding in uw woning of pand is de meest voorkomende situatie. Waterleidinglekkage’s ontstaan vaak in badkamers, onder de vloer of bij het toilet.

Gezein een lekkage in een waterleiding snel voor gevaarlijke situatie’s en veel gevolgschade kunnen zorgen is het noodzakelijke een lekkage in de waterleiding direct op te sporen en op te lossen.

Tip: een lekdetectie, reparatie en herstel van een lekkage in een waterleiding wordt bijna altijd vergoed door uw opstal verzekering!

Verwarming lekdetectie

Er zijn veel verschillende soorten verwarminginstallaties beschikbaar. Denk aan een CV-ketel, een warmtepomp, stadverwarming en vloerverwarming. Helaas hebben alle installaties zeker één ding met elkaar gemeen. De installaties zijn gevoellig voor lekkage!

Loopt de druk van uw CV-ketel constant weg? Of ziet u vocht in uw vloer doordat de vloerverwarming lek is? Voor elke soort waterlekkage in een verwarminginstallatie kunnen wij door middel van een lekdetectie onderzoek. de exacte oorzaak achterhalen.