Home

Veel Gestelde Vragen

Lekdetectie Lokaal

Veel Gestelde Vragen

Hieronder treft u een aantal veelgestelde vragen door onze opdrachtgevers. Mocht u een vraag hebben die hier niet tussen staat bel ons dan direct via: 085 401 73 94 of stuur ons een mail via: info@lekdetectielokaal.nl. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Wat kost een lekdetectie onderzoek?

Voor het uitvoeren van een lekdetectie onderzoek hanteren wij een vast tarief van € 375,- exclusief btw. Wij maken gebruik van een ‘geen verrassingen achter’ policy. Dit houdt in dat alle kosten voor het onderzoek binnen dit tarief zijn inbegrepen. Dit is dus inclusief voorrijkosten, gebruik van onze apparatuur, arbeidsloon etc.

Dit tarief geldt voor een lekdetectie onderzoek tot 2,5 uur. Voor 98% van alle lekkage’s is deze tijd ruimschoots voldoende voor het opsporen van de lekkage. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij de lekkage niet binnen dit tijdsbestek opsporen. In dit geval zullen wij ten alle tijde op een heldere en transparante manier met u in overleg treden over het vervolg.

Wij zijn met deze werkwijze één van de weinige lekdetectie bedrijven in Nederland die wel eerlijk en duidelijk zijn over de tarieven.

WORDEN DE KOSTEN VERGOED DOOR DE VERZEKERING?

In de meeste gevallen worden de kosten voor een lekdetectie onderzoek alsmede de reparatie van de lekkage en het herstel van de gevolgschade vergoed door uw verzekeraar.

Na afloop van ons onderzoek stellen wij voor u een digitale rapportage op waarin u onze bevindingen en adviezen treft. Deze rapportage kunt u opsturen naar uw verzekeraar. Uw verzekeraar zal naar aanleiding van onze rapportage het verzekering traject en de vergoeding voor u bepalen.

Over het algemeen worden de kosten voor lekkage’s aan een leiding of afvoer altijd volledig vergoedt. Echter bij een daklekkage of achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld kit en voegwerk kan het voorkomen dat deze niet voor vergoeding in aanmerking komen.

WAT ZIJN DE WACHTTIJDEN?

Wij kunnen gebruikelijk binnen 1 á 3 werkdagen het lekdetectie onderzoek voor u uitvoeren.

Hoe gaat de betaling?

Na afloop van het lekdetectie onderzoek dient u de kosten van het onderzoek te voldoen aan onze inspecteur. Dit kan per pin of per contact. Onze voorkeur heeft een betaling per pin. U ontvangt uiteraard altijd een betaalbewijs. Na het onderzoek ontvangt u zo spoedig mogelijk de factuur samen met de rapportage per mail.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij zakelijke opdrachtgevers of VvE’s werken wij op rekening. In dit geval versturen wij de factuur zo spoedig mogelijk nadat het lekdetectie onderzoek heeft plaatsgevonden. Zodra de factuur is voldaan versturen wij binnen het gestelde termijn de rapportage.

Kan ik niet beter eerst een loodgieter bellen?

In de meeste gevallen kan een loodgieter een lekkage niet vinden. Een loodgieter is een monteur/ reparateur en geen inspecteur. De loogieter zal u ook vaak (na het rekenen van een starttarief en extra arbeidsloon) al snel doorverwijzen naar een lekdetectie bedrijf. Of zal in extreme gevallen zelf is door middel van hak. en breek werk trachten de lekkage op te sporen en vervolgens alsnog doorverwijzen naar een lekdetectie bedrijf.

U bent dus al snel een hoop geld, tijd en mogelijk zelfs schade verder zonder dichterbij een oplossing te komen.

Wij adviseren daarom bij een lekkage altijd direct een betrouwbare lekdetectie bedrijf in te schakelen. Hierdoor voorkomt u onnodige kosten en hak en breek werk.

Een loodgieter heeft simpelweg niet de kennis, ervaring en geavanceerde apparatuur voor het opsporen van een lekkage.

Mijn verzekeraar heeft een partij voor mij.

In sommige gevallen zal de verzekeraar een partij aan u adviseren of zelfs een eigen partij inschakelen.

In alle gevallen adviseren wij niet akkoord te gaan met een (partijdige) door de verzekeraar gekozen lekdetectiebedrijf.

Uw verzekeraar is geen liefdadigheidsinstelling! Hoe minder de verzekeraar aan u hoeft uit te keren, hoe beter het voor hen is. 

Kies hierom altijd een onafhankelijke lekdetectiebedrijf. Zo voorkomt u hoge kosten voor uw eigen rekening.

Hanteren jullie voorrijkosten?

Wij hanteren GEEN voorrijkosten of rare starttarieven. Wij hanteren enkel een vaste tarief zoals deze staat omschreven op onze website.

Heet u een lekdetectiebedrijf gesproken of gevonden die wel werk met zogenaamde voorrijosten of met een starttarief? Let dan goed op! Helaas zijn dit in veel gevallen malavide lekdetectiebedrijven die u vooral veel geld afhandig willen maken.

Zoek altijd naar een lekdetectiebedrijf met een helder, vaste tarief.

Hoelang duurt een lekdetectie onderzoek?

Bij ons kan een lekdetectie onderzoek tot 2,5 uur duren. Deze tijd is gebruikelijk ruimschoots voldoende voor het opsporen van een lekkage. In het unieke geval dat er meer tijd nodig is voor het lekdetectie onderzoek zullen wij hiervoor in overleg een vervolgafspraak met u inplannen.

Welke apparatuur gebruiken jullie?

Voor het uitvoeren van een lekdetectie onderzoek maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur.

Wij maken o.a. gebruik van:

– Infrarood

– Endoscopie

– Akoestisch onderzoek

– Warmtebeeld

– Ultrasoon

– Kleurstof

– Druktesten

– Vochtmetingen

– UV-kleurstof

– UV-lamp

Wat is jullie werkgebied?

Wij zijn werkzaam door heel Nederland en hebben in elke regio een eigen inspecteur gevestigd.

Tarieven

WIj hanteren altijd vaste tarieven

375,-

Bouwkundige

Lekdetectie

Exclusief 21% btw

N

Geen voorrijkosten

N

Inclusief apparatuur

N

Inclusief arbeidsloon

N

Inclusief rapport

375,-

Waterleiding

Lekdetectie

Exclusief 21% btw

N

Geen voorrijkosten

N

Inclusief apparatuur

N

Inclusief arbeidsloon

N

Inclusief rapport

375,-

Verwarming

Lekdetectie

Exclusief 21% btw

N

Geen voorrijkosten

N

Inclusief apparatuur

N

Inclusief arbeidsloon

N

Inclusief rapport

Direct een afspraak met ons maken?

Voordelen

De voordelen van lekdetectie lokaal

Waarom Lekdetectie Lokaal de beste partij is voor het inschakelen voor het opsporen van uw lekkage probleem? Als het nog niet duidelijk genoeg was treft u hieronder nog even een samenvatting van waarom Lekdetectie Lokaal de #1 in Nederland is.

Onafhankelijk

Voordelig vaste tarief

Geavanceerde apparatuur

Geen hak en breek werk

Uitgebreid rapport

Snel schakelen